Kategorier
Okategoriserade

Hur ofta måste taket bytas?

En fråga som de flesta inte vet svaret på. Men vid köp av hus är det viktigt att ta reda på takets kvalitet. Köper man ett äldre hus kan det snart vara dags. Något som bör räknas in i budgeten.

För makarna Svensson skulle en dröm äntligen gå i uppfyllelse. En gård utanför Nyköping som funnits i Lottas släkt för länge sen men gått förlorad hade lagts ut till försäljning. Ägarna hade inte renoverat på mycket länge så det fanns en hel del att göra. Men det bekymrade dem inte.

Besiktningen gjordes och efter att ha gått igenom hela huset och gjort några noteringar upptäckte besiktningsmannen en fuktfläck. Vid en närmare kontroll visade det sig vara en vattenläcka då taket var i mindre bra skick.

Hyr in ett proffs

När detta hände paret Svensson hyrde de in en takläggare från Nyköping de fått rekommendationer om. Man kan förvisso göra jobbet själv, men bör vara medveten om kostnaderna. Som exempelvis hjälpmedel att ta sig själv och materialet upp på taket.

Med hjälp av en takläggningsfirma får man veta om pannorna som ligger på taket är helt obrukbara eller om de bara behöver tvättas. Kanske rekommenderar de en annan modernare typ av tak. Dessutom vet de vilket tak som passar till det specifika huset.

De har allt som behövs, och det ingår i priset man kommer överens om. De är effektiva och vet vad som ska göras. Dessutom behöver man själv inte upp på taket. Bara det kan vara en anledning att hyra in ett proffs. Läs mer om takläggning på denna webbsida: takläggarenyköping.se