Kategorier
Renovering

Förändra golvet med en ny ytbehandling

Det fina med trägolv är att de går att slipa om och förnya med olika ytbehandlingar. Det är också betydligt snällare för miljön att renovera ett golv än att lägga in ett nytt. Här är några tips.

Det sägs att golvet är den yta som man först lägger märke till när man kommer in i ett rum, och att golvet har en stor inverkan på hur rummet upplevs. Därför har man mycket att vinna på att också renovera golvet då man tapetserar eller målar om. En golvslipning tar sällan mer än en dag om man anlitar ett professionellt företag. Dessutom sker den med dammfria maskiner vilket underlättar enormt. Man kan även förnya golvets utseende genom att välja en annan typ av ytbehandling än tidigare. Det går till exempel att lasera trägolv och ge det en helt annan färg eller färga in det ljust eller mörkt. I ett kök kan det också vara fint att mönstermåla golvet med rutor. Valmöjligheterna är många, men för att det ska bli riktigt bra måste man anlita en professionell golvslipningsfirma.

Titta både på pris och referenser

Det finns gott om företag som erbjuder golvslipning, särskilt i lite större städer som Stockholm, Göteborg, Uppsala och Malmö. Därför kan det vara bra att först jämföra priser mellan några olika företag genom att begära in offerter. Men man ska helst också titta på referenser och tidigare uppdrag och inte bara gå på pris. Särskilt inte eftersom man som privatperson också kan använda sig av rot-avdraget. Läs mer om golvslipning: golvsliparnastockholm.nu