Kategorier
Renovering

Måla hållbart och i din smak

Murriga jordfärger, modigt svart eller ljust och fräscht? Idag finns det en hel del moden inom färger, så du kan välja precis vad du känner för. Men var bara noga med underarbete och färgtyp.

Ibland känner du nästan på dig att det här kommer du att tröttna på ganska snart. Men du är ändå sugen på att måla köksluckorna i coolt rosa till de ljusblåa knopparna. Vet du med dig redan när du målar att du inte kommer att vilja ha den färgen så länge kan du från start förbereda för det. Du målar helt enkelt med en färg och på ett sätt som gör att det är lätt att måla över. Men det betyder inte att du ska slarva med underarbetet. Tvärtom. Ju bättre underarbete du gör, desto lättare är det att förändra stilen när du känner för det.

Överlåt jobbet till proffsen

Vilka färger på skalan du än väljer så finns det alltid accentfärger. Blått har gult, vitt har svart och rött har grönt. Och däremellan finns det en hel regnbåge av nyanser. Om du vill ha ett resultat som blir bästa möjliga så kan det vara en klok idé att anlita en målare. Det är någon som vet vilka typer av färg som ska användas, och även vilka nyanser som kan skapa det önskade resultatet. Vad ska du göra under tiden som ditt hem blir målat? Tja, varför inte umgås med dina vänner eller barn. Eller bara njuta av en god bok. Läs mer om målare på denna webbsida: malarestockholm.nu