Kategorier
Mäklare

Så hittar du din nästa (och bästa!) mäklare i Uppsala

Är det ens möjligt att utse den som är bäst mäklare i Uppsala? Behövs det ens? Staden har många fullt kompetenta mäklare som alla kan göra dig en god affär.

Är det dags att välja mäklare i Uppsala? Spännande! Som tur är finns det gott om fina mäklarfirmor i Sveriges fjärde största stad, med mer än 200 000 invånare. Eller, är det verkligen tur? Gör inte det stora utbudet av mäklare att det kommer bli väldigt svårt att välja? Och du som tyckte att det var svårt nog att bestämma vilken typ av boende du var ute efter …

Faktiskt spelar det inte vansinnigt stor roll vilken mäklare du väljer. Självklart är inte alla mäklare likadana. De flesta har vissa specialområden, som till exempel dyrare lägenheter eller affärslokaler. Men i princip alla mäklare kan förmedla i princip vilket objekt som helst på ett fullgott sätt. Det ingår i yrket.

Grundlig research inför valet av mäklare

Ändå kanske du vill ge dig den på att hitta den bästa mäklaren i Uppsala. Och då ska du självklart göra det. Kavla upp ärmarna och lyft telefonluren. Kanske kan du till och med kontakta olika mäklare undercover, för att se vad de går för? Om du spelar en riktigt svår kund i telefon, kommer du snabbt se om mäklaren finner sig i besvärliga situationer eller ej.

Du kan naturligtvis också välja den lite mer traditionella vägen och be om referenser. Kanske har du vänner som sålt lägenhet nyligen och fått ett oväntat bra pris? Det kan vara mäklarens förtjänst. Då bör du självklart be om kontaktuppgifterna direkt till den mäklare som hjälpt dem med försäljningen. Nöj dig inte med telefonnumret till växeln.