Kategorier
Renovering

Vad kostar det att slipa golv i Stockholm?

Slipa golvet kan kosta lite olika beroende på vart du befinner dig i landet. I Stockholm är konkurrensen större mellan företag och därför kan det vara billigare. Så vad kostar det egentligen?

Vill du slipa golvet i Stockholm kan du välja att anlita någon eller göra det själv. Göra det själv brukar bli det billigaste, även om du ska införskaffa material och maskiner. Bor du i Stockholm kan du också hitta många företag som arbetar med golvslipning. Eftersom utbudet är stort varierar även priserna. Priserna kan också variera beroende på hur slitet golvet är och vilket typ av behandling du vill ha. För vill du bara slipa och lacka är priset ett annat än om du vill ha olika typer av pigmenteringar.

Yta och behandling avgör priser

Börjar du söka på pris på golvslipning i Stockholm kommer du att få massor av träffar. Vissa tar betalt per påbörjad timme och andra per kvadratmeter. Det bästa är att utgå från kvadratmeter då det är ett säkrare mått. Vanligen så börjar priserna på runt 230 kronor per kvadratmeter för enklare slipning och behandling. Vill du sedan ha mer avancerade nyanseringar och pigmenteringar kan du hamna på runt 350 kronor per kvadratmeter. Det kan också skilja om det är parkett eller brädgolvslipning. Vissa företag tillhandahåller även kombinationstjänster som reparationer av trappor. Det är en fördel att välja ett företag som är transparent och sätter ut priserna direkt. På så sätt slipper du sitta och begära in olika offerter från olika företag.