Kategorier
Tandläkare

Tandläkare i Täby – vill patientens bästa

Din tandläkare i Täby kan ge dig goda råd och rekommendationer för hur du bäst ska sköta om dina tänder. Sedan är det upp till dig att också följa råden.

Hur ofta borstar du dina tänder? Det är rimligt att du, i regel, gör det två gånger om dagen. En gång på morgonen och en gång på kvällen. Men hur ofta gör du egentligen rent mellan tänderna med hjälp av tandtråd? Här skruvar kanske lite fler på sig och tenderar att överdriva hur duktig man egentligen är på det.

Extra skämmigt kan det bli när det är din lokala tandläkare hemma i Täby som ställer frågan på dina återkommande rutinbesök. Där är det ingen idé att ljuga och säga att du minsann gör det varje dag – åtminstone flera dagar i veckan. Tandläkaren ser direkt på dina tänder om du far med osanning.

Din tandläkare i Täby lär förmodligen ge dig en mindre uppläxning om det är så att du slarvar med just användandet av tandtråd. Att göra rent mellan tänderna är trots allt nästan lika viktigt som själva tandborstningen. Och tandläkaren gör det inte för att vara elak – utan för att hjälpa dig.

Tandläkare som bryr sig

Den stora frågan är hur länge du lyckas hålla i rutinen att använda tandtråd efter ditt besök hos tandläkaren. Många lyckas de första dagarna – kanske till och med de första veckorna. Sedan är det lätt att falla in i gamla destruktiva mönster igen och “glömma bort” att göra det.

Då får du dock räkna med att skämmas när du året därpå återigen tar plats i tandläkarstolen och får frågan om hur ofta du egentligen gör rent mellan tänderna. Som sagt – det är inte för att tandläkaren vill sätta dig på plats. Det handlar bara om att han eller hon vill hjälpa dig och dina tänder.

Och faktum är att du borde vara ganska glad över att du har en sådan tandläkare hemma i Täby som bryr sig om sina patienter på det sättet. Det är en trygghet dels vid vanliga rutinbesök, men också när det verkligen bränner till och uppstår ett akut läge. Mer information samt tips om tandläkare i Täby kan du hitta på webbsida: tandlakaretaby.se