Kategorier
Okategoriserade

Företagsflytt – rätt planering ger en smidig lösning 

En företagsflytt innebär ett projekt som kan jämföras med ett heltidsjobb. Beroende på hur pass stort företag det handlar om – och vilken typ av bransch man är verksam inom – så kan det handla om upp till ett halvår av inventering och planering. 

Tror man att det handlar om att bara packa ner alla saker i kartonger och bära dessa till en flyttbil så är man ute på djupt vatten. En företagsflytt som sker utan en grundläggande planering är dömd att misslyckas – och det misslyckande som sker kommer också att kosta en massa pengar. 

Ser man till hur det givna målet ser ut i samband med att man ska flytta ett företag så ligger det i att man så snart som möjligt ska kunna sätta igång och arbeta som vanligt i de nya lokalerna. Genom att ta professionell hjälp med en företagsflytt så får man den möjligheten. 

Fördelar med professionell hjälp

En professionell partner, specialiserad på företagsflytt och logistiken kring en sådan, kan erbjuda lösningar som ger effektiva och smidiga flyttar där alla vanligt förekommande misstag utesluts. Det handlar om en ren och skär investering. Hur mycket kostar det att inte kunna arbeta under en vecka? Att ta professionell hjälp med en företagsflytt kostar pengar – men det handlar om pengar som i slutändan innebär en rejäl vinst. 

Företagsflytt – planering är avgörande 

Vad är det då som ska planeras? Man kan ställa en motfråga till detta – hur många saker har ni på ert företag? Man måste inventera allt och skriva en lista över vad som ska medfölja i flytten – och vad som inte ska göra det och vad man ska göra av allt detta. 

Utöver detta så ska det packas, emballeras, och märkas. Det ska ordnas med bärhjälp och tillräckligt många lastbilar för transport. Man ska även ha hjälp med installationer i de nya lokalerna – och städningen av de gamla. 

En företagsflytt är ett komplext och krävande projekt. Tar man hjälp av en specialist så blir det en smidig flytt. Om inte? Räkna med problem och räkna med kostnader!