Kategorier
Okategoriserade

Flyttstädning Stockholm – Frågor & Svar 

Att det sker missförstånd kring en flyttstädning i Stockholm är inte så konstigt. Det handlar om ganska diffusa regler om vad som ska städas och hur pass grundlig en städning ska vara. Det man emellertid bör utgå ifrån är att den handlar om någonting som är obligatoriskt.

 Kort sagt: ska du flytta så ska en flyttstädning i Stockholm ske innan du lämnar över nycklarna till den nya ägaren – eller din hyresvärd. Om inte – då kan du räkna med en ganska saftig faktura som ska täcka en städfirma. 

Med detta sagt så tänkte vi titta närmare på en flyttstädning i Stockholm och göra det genom att svara på några vanligt förekommande frågor – som ser ut enligt följande: 

Vad ska egentligen städas vid en flyttstädning i Stockholm? 

Den stora skillnaden – och det du ska utgå ifrån – mot en vanlig städning är att du ska se till att allt i bostaden är rengjort och städat. Vilket innebär att exempelvis jobbiga saker som fönsterputs, avloppsrensning och rengöring av ugn och spis inkluderas i en flyttstädning i Stockholm. Utöver detta så ska alla ytskikt vara rengjorda – och fast armatur, skåp, lådor och garderober likaså. Exempelvis förråd och balkong ska också städas. Det finns checklistor att hämta online som gör en flyttstädning i Stockholm enklare att genomföra. 

Kan jag använda Rut för en professionell flyttstädning? 

Ja, en flyttstädning är inkluderad i rut-avdraget och detta innebär konkret att du kan anlita en städfirma och dra av halva kostnaden för arbetet. Vi skulle definitivt råda dig till detta vid minsta tvekan om huruvida du själv orkar/hinner städa. 

Vilken städfirma ska jag välja? 

Var noga med referenser i samband med att du väljer en städfirma i Stockholm. Priset är givetvis viktigt, men än viktigare är att du också ges en garanti på jobbet. Om en anmärkning sker så ska städföretaget direkt korrigera detta utan kostnad – och detta bör du ha skriftligt på.